Íme a videóban feltett kérdések:
1. Hogy készül a palacsinta? 2. Hogy készül a panír? 3. Mi a különbség köztük: rántás, habarás? 4. Mi a különbség közöttük: székely és töltött káposzta? 5. Mi a legbonyolultabb étel, amit el tudsz készíteni? 6. Mennyi idő elkészíteni a spagetti carbonarát?
Az én válaszaim:
1. tojás, olaj, só, élesztő, liszt, víz, tej, szóda
2. liszt, tojás, prézli
3. rántás: olaj, liszt, pirospaprika
habarás: tejföl, liszt
4. Ennek a válaszában én sem vagyok teljesen biztos.
székelykáposzta: savanyú káposzta, kockahús
töltött káposzta: káposzta levélbe van becsavarva a darált húsos töltelék
5. képviselőfánk
6. szerintem kb. 30 perc, mivel a csirkehúsnak, a szósznak és a tésztának sem kell sok idő
Mindenestre, akit érdekel, itt megnézheti a videót.
Ezek után jöjjön a rántott husi elkészítése:
1. Vékonyra felszeleteljük a filézett csirkemelleket.
2. Kikloffoljuk őket.
3. Befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel / só és bors keverékével.
4. Jön a panírozás.
A helyes sorrend:
a) liszt (amibe én keverek egy búzacsírát és búzakorpát is, hogy egészségesebb legyen)
b) tojás (hozzá egy kis tej és só)
c) prézlli (szezámmagot keverek hozzá, hogy még finomabb + természetesen egészségesebb is legyen)
5. Majd kisütjük.
Fogyasztható petrezselymes krumplival, krumplipürével, rizibizivel, petrezselymes rizzsel, uborka salátával, vagy ki mivel szereti. :) Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése