2012. október 3., szerda

Rántott hús

Tudom, hogy ez egy elég egyszerűen elkészíthető étel, de sajnos mégis sok nő van, aki azt sem tudja, hogy milyen sorrendben is panírozunk, vagy hogy egyáltalán miből áll a panír. :S Többször is láttam már egy videót, amelyben az embereket kérdezgetik az utcán alapvető főzési "technikákról".

Íme a videóban feltett kérdések:
1. Hogy készül a palacsinta? 2. Hogy készül a panír? 3. Mi a különbség köztük: rántás, habarás? 4. Mi a különbség közöttük: székely és töltött káposzta? 5. Mi a legbonyolultabb étel, amit el tudsz készíteni? 6. Mennyi idő elkészíteni a spagetti carbonarát?

Az én válaszaim:
1. tojás, olaj, só, élesztő, liszt, víz, tej, szóda
2. liszt, tojás, prézli
3. rántás: olaj, liszt, pirospaprika
    habarás: tejföl, liszt
4. Ennek a válaszában én sem vagyok teljesen biztos.
székelykáposzta: savanyú káposzta, kockahús
töltött káposzta: káposzta levélbe van becsavarva a darált húsos töltelék
5. képviselőfánk
6. szerintem kb. 30 perc, mivel a csirkehúsnak, a szósznak és a tésztának sem kell sok idő

Mindenestre, akit érdekel, itt megnézheti a videót.


Ezek után jöjjön a rántott husi elkészítése:
1. Vékonyra felszeleteljük a filézett csirkemelleket.
2. Kikloffoljuk őket.
3. Befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel / só és bors keverékével.
4. Jön a panírozás.
A helyes sorrend:
a) liszt (amibe én keverek egy búzacsírát és búzakorpát is, hogy egészségesebb legyen)
b) tojás (hozzá egy kis tej és só)
c) prézlli (szezámmagot keverek hozzá, hogy még finomabb + természetesen egészségesebb is legyen)


5. Majd kisütjük.
Fogyasztható petrezselymes krumplival, krumplipürével, rizibizivel, petrezselymes rizzsel, uborka salátával, vagy ki mivel szereti. :) Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése