Csirkefarhátból és csirkenyakból készítettem, de lehet kifejezetten kapni csirkeaprólékot, vagy lehet disznó, nyúl stb., vagy ki miből szereti.
Nekem a legfontosabb az egészben, hogy csigatészta legyen hozzá! :D Ez nálam "hagyomány"! :)
Hozzávalók:
- zöldségek (krumpli, répa, fehérrépa, vöröshagyma, paprika, paradicsom),
- hús, csont,
- só,
- petrezselyem,
- csigatészta.
Elkészítés:
1. Felrakjuk a húst, csontot főni. Eközben kifőzzük a tésztát, előkészítjük a zöldségeket.
2. 1 órát kell főzni, 40 perc után belerakjuk a zöldségeket, és még főzzük 20 percig, a legvégén hozzáadjuk a petrezselymet, majd lefedjük, elzárjuk a lángot.
3. Majd kiszedjük a húst, csontot, zöldségeket egy külön tálra.
4. Így mindenki kénye-kedve szerint szedegethet a levesébe, miből mennyit szeretne. :) Jó étvágyat hozzá!
Én sok-sok krumplival, tésztával és hússal szeretem! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése