2012. október 10., szerda

Makaróni Olasz Paradicsommártással

Más néven milánói makaróni, csak gomba most nem került bele.
A jó kis Horváth Ilona Szakácskönyvemet hívtam most segítségül az ebéd főzéshez.
Igazán hasznos ez a könyv, ha jól emlékszem, a (21.) szülinapomra kaptam Keresztszüleimtől. :) Tele van alapokkal, leírásokkal, és természetesen receptekkel. :)
Azt hiszem, hogy gyakrabban kéne kézbe vennem. 

Hozzávalók:
- 3 ek. olaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 15 dkg darált hús (marha / sertés / pulyka),
- 1 szál sárgarépa,
- 1 darabka zellergumó (ezt most én nem tettem bele),
- 2 konzerv paradicsompüré,
- só,
- bors,
- 1 babérlevél,
- rozmaring.

Elkészítése:
1. Az olajon, erős tűzön megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldségeket, és azokkal tovább pirítjuk.

2. Ha már szép sárga színük van, közékeverjük az őrölt húst, és még 5 percig pirítjuk.
Végül beleadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, és még egyszer annyi vizet, mint amennyi az eddigi hozzávalók terjedelme. Lefedve, lassú tűzön 3-4 óra hosszat (kicsit túlzásnak tartom ezt, én 2 óráig főztem) főni hagyjuk, ha a vizet elfőné, pótoljuk.
A bele valóknak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni.
 

Ebből a mártásból a kifőtt makarónira, spagettire, csigatésztára, kagylóra 2-3 evőkanálnyit rakunk, és sajttal meghintjük a tetejét.

 
Az olasz paradicsommártást lehet hús nélkül, apróra vágott sonkával, vagy sonkával meg gombával készíteni, Olaszország más-más vidékein különféleképpen főzik ezt a mártást.

Szóval aki egy kicsit "Olaszországban szeretné érezni magát", megfőzheti ezt a fogást, vagy csak úgy, ha megkívántuk. :) Bár a legjobb lenne eljutni oda... hát igen. 

OFF: Elég sok receptemet már megosztottam a blogon. Mostanában nem főzök annyi újat, hogy naponta frissülhessen a blog, elnézést érte. Igyekszem egyre több (számomra) újabb receptet elkészíteni és megosztani veletek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése