2012. október 15., hétfő

Gombapörkölt

Végre volt egy kis eső az elmúlt hetekben, napokban, így kibújtak az egyik legkedvesebb ínyencségeink, a gombák. :)
Szüleimmel nagy gombászok vagyunk, így  gyakran eszünk akár 8 (!) féle gombából is pörköltet.
A hétvégén csiperke gombát sikerült szednünk, így elkészítettem életem első gomba pörköltét. Igaz, hogy most csak 1 féléből, de szerintem finom lett. ;)

Hozzávalók és elkészítés:



1. Egy kisebb vöröshagymát apróra vágunk, olajon megdinszteljük.
2. A tűzről levéve megszórjuk egy kevés pirospaprikával.
3. Majd az apróra vágott gombát hozzáadjuk, főzzük, míg elfő a leve (ha túl száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy oda ne égjen). A végén kedvünk szerint fűszerezzük: só, bors, kakukkfű, majoranna stb.

Fogyasztható tésztával, galuskával, kenyérrel, ki mivel szereti! :)
Jó étvágyat hozzá! ;)


TÉVHIT: Fölösleges megfőzni a gombát előtte, kifől belőle minden táplálék, aroma!
Ha "szakértők" vagyunk a gombák terén, kb. 10 perc alatt elkészíthető az ebédünk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése