Ezt a (számomra) különleges ételt legelőször Hugom Keresztszüleinél kóstoltuk meg, isteni finom volt! Majd Anyukám elkérte a receptet, mivel neki is nagyon ízlett, és azután került hozzám is, miután elkezdtem a főzőcskézést, és leírtam egy pár "kezdő" receptet magamnak. :) Szóval lássuk!
Hozzávalók:
- 2 púpos ek. kukoricadara,
- olaj,
- 1 konzerv kukorica,
- fél mokkás/kávés kanál pirospaprika,
- petrezselyem,
- 1 ek. ételízesítő,
- paprika, paradicsom (elhagyható),
- 2 ek. tejföl,
- répa,
- tészta.
Elkészítés:
1. Olajon megpirítom a darát, leveszem a tűzről, belerakom a pirospaprikát. Felöntöm kevés hideg vízzel (2 ujjnyi), csomómentesre keverem. A többi előkészített hozzávalót belerakom (kivéve tejföl, petrezselyem).
2. Felöntöm meleg vízzel, nem fedem le. Ha forr, takarékra veszem. 5-10 perc főzés takarékon, majd a tésztát hozzá öntöm.
3. Ha majdnem kész a tészta (5-10 perc után kb., a tésztától függ), beleöntöm a tejfölt majd a petrezselymet, elkeverem, lefedem és elzárom.
5 perc "összeérés" után már fogyasztható is. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése