Laktató ebédről van szó. Igazán finom, ahogyan összeérnek az ízek, a kolbász is "kiengedi az aromáját". Kicsit macerás a rakosgatás, főzögetés miatt, de higgyétek el, megéri a fáradozást! :)
Hozzávalók és elkészítés:
1. Főtt Krumplit meghámozom (a mennyisége a tál méretétől függ, én 8-9 db-ot szoktam felhasználni), majd 0,5 cm-es szeletekre vágom, rakok egy sort a jénai aljára. (amit kikentem margarinnal)
2. Utána a főtt tojásokból rakok egy sort, majd megsózom. (tojások mennyisége attól függ, hogy mennyit szeretnénk benne, én nagyon szeretem, ezért 4 db-ot szoktam felhasználni, de pl. Anyukám csak 3-mat)
3. Aztán egy sor kolbász, majd meglocsolom tejföllel.
4. Ezt a műveletet még 2x megismétlem!
5. A tetejét krumplival lefedem.
6. Fél pohár tejfölbe belekeverek 1 nyers tojást, megsózom és meglocsolom az "építményem" tetejét, végén sajtot reszelek rá.
7. Fél - 3/4 óra alatt kisütöm közepes lángon. (Végén felvehetjük magasabb fokozatra, hogy a sajt megpiruljon rajta.)
Ezen kívül készítettem már rakott cukkinit is, a húsmentes rakott változatot, az is nagyon finom volt. A neten is még rengeteg fajtát lehet találni, aki egy kis rakott ételre vágyik. :)
Jóétvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése