Untam már, hogy mindig ugyanazokat készítem el, és nagy-nagy ritkán esetleg készítek valami újat... most megint eljött az a pillanat.
A fánk hallatán az ember édesre gondol (legalábbis a többség + a párom :D), ezért fura is volt ezt készíteni, majd megkósolni, de szerintem elég jól sikerült. :) Kicsit macerás.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt,
- 2 kis szem főtt áttört burgonya,
- 5 dkg zsír/vaj,
- 2 tojás,
- 1,5 dl tej,
- 2 dkg élesztő,
- 25 dkg sonka vagy főtt füstölt hús,
- 1-2 ek. tejföl,
- 2 kemény tojás,
- só,
- törött bors,
- sütéséhez bőven olaj.
Elkészítés:
1. Összegyúrjuk a lisztet a burgonyával, a nyers tojásokkal, a tejben megfuttatott élesztővel meg sóval, és cipót formázva belőle, duplájára kelesztjük. (Nekem a kenyérsütőgép nagy segítségemre volt.)
2. Közben elkeverjük a darált sonkát a finomra vagdalt kemény tojásokkal, a tejföllel, és sózzuk, borsozzuk.
3. A megkelt tésztát félujjnyira nyújtjuk, derelyemetszővel nagyobb kockákra vágjuk, és mindegyikre egy-egy halom sonkás tölteléket rakva, összehajtjuk.
4. Üres szélét összenyomkodjuk, még 10 percig kelesztjük, végül bő, forró olajban kisütjük.
Tök jó, nagyon tetszik, izgalmas recept! Várom örömmel a további új recepteket ;) Sajnos én is hajlamos vagyok beleragadni egy-egy fajta receptbe, de olyan sikerélmény, amikor ilyen jól sikerül valami, és még a fiúk is megeszik :D
VálaszTörlésKöszi! :) Hát igen, Vili édes ízt várt, amikor beleharapott az elsőbe, de aztán mondta, hogy finom annak ellenére, hogy tojásos-sonkás a töltelék. :D
Törlés