2012. szeptember 4., kedd

Rizses hús

Egy újabb recept, amit még nem készítettem, és istenire sikeredett! Tényleg nagyon finom volt, szóval ilyet még fogok készíteni. De viszont időigényes (főleg a hús miatt).
Én csak fél adagot készítettem, ilyenkor mindig figyelnem kell, hogy nehogy valamelyik hozzávalóból ne csak a felét rakjam. Na most őszintén megmondom, hogy ennél egyszer sikerült elrontanom. Vízből túl sokat raktam, de leöntöttem kb. a felét. :D

Hozzávalók: (4 főre)
- 50 dkg hús (csirkemellet használtam),
- 25 dkg rizs,
- 2 szál sárgarépa,
- 2 szál fehérrépa,
- 1 kis gumó zeller,
- 15 dkg zöldborsó,
- 10 dkg zsír,
- 1 tk. só,
- 1 tk. vegeta,
- 2 mk. őrölt bors,
- 1 csokor petrezselyemzöld/szárított petrezselyem.

Elkészítés:
1. A húst felkockázzuk.


2. A zöldségeket megtisztítjuk, 1 cm vastagságú (kb.), 3 cm hosszú hasábokra (kb.) daraboljuk.

3. A húst a zsíron saját levében kb. 20 percig dinszteljük.

4. Hozzáadjuk a zöldségeket a borsó kivételével és további 15 percig dinszteljük, zsírjára sütjük.

5. 1 liter vízzel felöntjük, a sóval, vegetával, őrölt borssal ízesítjük és 30 perc alatt félpuhára főzzük.
6. Hozzáadjuk a rizst, borsót, petrezselymet és további 20 perc alatt puhára főzzük.


7. Szükség esetén adunk hozzá pici vizet, nehogy odaégjen.

Íme, ilyen lett: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése