2012. szeptember 5., szerda

Rácsos linzer

Voltak (vagy vannak még) azok a lekvárok (Pacific), aminek a teteje szép színes papír gyümölcsökkel díszítve, és a belsejében egy-egy lekvárral elkészíthető sütemény recept van. Ezek közül néhányat elraktam, és beragasztottam a receptjeim közé. Amikor meg valamit szerettem volna süti, mindig átlapoztam őket. Na most jött meg a kedvem az egyikhez. :)

Egy tipp: Több lekvárt használjunk, mert így elég száraz lesz, kevés ez a mennyiség szerintem.

A rácsozásom nem sikerült túl jól, többnek tűnt a tészta, pedig feleztem ahogy írta. Így nem lett olyan szép... na mindegy.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor (én csak a felét raktam),
(- 10 dkg dió, ez el is maradhat - nekem el is maradt :D mivel nem szeretem),
- 1 tojás,
- 1 dl tej / 1 kanál tejföl (mekkora kanál tejföl? ki tudja... tejet használtam hozzá),
- 1 sütőpor,
- citromhéj,
- fahéj,
- csipet só,
- 15 dkg Pacific lekvár (Mamám házi barack lekvárját használtam :)).

Elkészítés:
1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, diót, tojást, tejet, sütőport és a fűszereket és jól összegyúrjuk.
2. Fél órára hideg helyre tesszük, majd két részre osztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk, kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe tesszük és rákenjük a lekvárt.
3. A tészta másik felét kinyújtjuk és vékony csíkokra vágjuk amikből ráccsot készítünk a lekváros tésztán.
4. 20-25 percig sütjük kb. 200-220 fokon. Jóétvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése