2012. szeptember 6., csütörtök

Paprikás krumpli

Az egyik kedvenc fogásom! Ehhez képest már elég rég készítettem, és néztem is, hogy még nem készítettem róla bejegyezést. Szóval mos íme! :)

Hozzávalók:
                   - olaj,
                   - 1 fej vöröshagyma,
                   - krumpli,
                   - piros paprika,
                   - ételízesítő (kb 1 ek.),
                   - virsli.
galuskához:  - 1 tojás (bár én mindig 2-őt használok, sokkal szeretem :)),
                   - olaj,
                   - só,
                   - 3-4 ek. liszt.






Elkészítés:
1. Apróra vágott hagymát megpirítom az olajon.




2. Tűzről levéve hozzá adom a piros paprikát. Felöntöm vízzel (2 ujjnyi), lassú tűzön felfőzöm, majd ételízesítő + piros arany/darált paprika. (ezt nem írtam a hozzávalókhoz, nem feltétlen szükséges, de finomabb lesz tőle).
3. Feldarabolom a krumplit, alapba bele rakom, annyi meleg vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.
4. Mikor elkezd forrni, bele szaggatom kiskanállal a galuskákat.

5. Forrástól 5 perc után virslit, majd 5 perc forrás még.
6. Főzöm, míg puha nem les a krumpli. Jóétvágyat!
Lehet hozzá enni ubora salátát, savanyú káposztát, csalamádét, vagy amit éppen megkívánunk. Gyorsan elkészül, igazából csak az idő, míg előkészítjük a hozzávalókat  (darabolás), meg amíg megfő a krumpli. De ha van még 1 segítő kezünk, akkor akár fél óra alatt is kész az ebéd. Emellett nagyon laktató, na meg persze finom is! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése