Szeretem ezt a levest, könnyen elkészíthető, árpagyönggyel és sajttal a legfinomabb! :)
Hozzávalók:
- olaj,
- liszt,
- piros paprika (mokkás kanálnyi),
- 1 paradicsom konzerv (140 g, min. 18-20%),
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 db babér levél és/vagy zeller levél,
- só,
- cukor,
- árpagyöngy,
- petrezselyem,
- ételízesítő.
Elkészítés:
1. Elkészítem a rántást: olaj, liszt, majd a tűzről levéve pirospaprika.
2. Felöntöm vízzel, majd bele rakom a paradicsomkonzerv tartalmát, hagymát egészben, ételízesítőt (1 ek.), cukrot (kb. 3-4 ek., ki hogy szereti), zeller-/babér levelet, sót.
3. Árpagyöngyöt amikor forr.
4. Lassú tűzön 30-45 percig főzöm, majd a végén petrezselyemmel megszórom.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése