2012. szeptember 10., hétfő

Karamellás metélt

Régen készítettem el ezt az édes, viszonylag laktató második fogást. Annyira nem vagyok oda érte, de néha-néha jól esik. :)
Most nagyon jó lágyra sikeredett a "tésztás massza", és az öntet is igazán feldobta!

Hozzávalók:

- 15 dkg kristálycukor,
- 1 l meleg víz,
- 5 dkg margarin,
- csipet só,
- egész fahéj, (2-3 db)
- 250 g cérnametélt/spagetti,
- 2 egész tojás,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- rum aroma,
- 1 citrom héja,
- 1-2 ek. cukor/méz, (tettem ebből is abból is 1-1 ek.-nyit)
- 1 marék mazsola,
- zsemlemorzsa
- margarin/vaj a kikenéshez + a tetejére.

Öntethez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 6 dl tej (hogy folyós öntetet kapjunk),
- 3-4 ek. cukor.

Elkészítés:
1. Megpirítom a kristálycukrot majd felöntöm 1 liter meleg vízzel.
2. Beleteszem a margarint, csipet sót, egész fahéjat. Forralom amíg fel nem olvad a karamell az aljáról.
3. Beleteszem a tésztát. 5-10 percig főzöm, leveszem, lefedem, 5 percig állni hagyom.
4. Addig összekeverem: tojások, van. cukor, rum aroma, citrom héja, cukor, méz, mazsola.
5. Hozzákeverem a tésztához.
6. Jénait kikenem margarinnal/vajjal, meghintem morzsával, beletöltöm a tésztát, tetejére margarin darabkákat rakok.
7. Fél óra alatt megsül. Vanília öntetet a pudingos tasakon feltüntetettek alapján elkészítem.
Jóéjtvágyat hozzá! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése