2012. szeptember 17., hétfő

Lágy Túrógombóc :):):)

Apukám egyik kedvence, de főleg ha én készítem, mert tényleg igazán lágyra sikerül, nagyon finom! A titka a receptben olvasható, és ezt most megosztom veletek! :)
Ja és ami még nagy szó (bocsi Anya), hogy Apukám szavával éljek: "finomabb mint Anyáé". :) Köszönöm Apa!

Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 7,5 dkg búzadara,
- 2 tojás,
- csipetnyi só,
- 1 dl olaj,
- 2,5 dkg zsemlemorzsa,
- 2,5 dl tejföl.




Elkészítés:
1. A túrór áttörjük, megsózzuk, búzadarát, tojások sárgáját (!) hozzáadjuk, eldolgozzuk.
Na és itt jön a titok: Tojásfehérjéket felverjük keményre, és a legvégén hozzákeverjük óvatosan, hogy ne törjön meg. (Ettől lesznek igazán lágyak a gombócaink :)).
Ezután a hűtőben 30 percig pihentetjük.
2. Ezalatt van időnk megpirítani a zsemlemorzsát egy kis olajon szép barnára. Vigyázzunk, oda ne égjen, gyorsan és folyamatosan kell kevergetni!
3. A masszából gombócokat formálok. Ha nagyon tapad, néha egy kis vízbe márthatjuk a kezünket. Nem könnyű, mert tényleg nagyon lágy, de így a legfinomabb. Ha esetleg nem maradnak meg a gombócok, rakhatunk hozzá még egy kis búzadarát.
4. Forró vízben 10-15 perc alatt kifőzzük a gombócokat (feljönnek a víz tetejére). Majd megforgatom őket a prézliben.
Még egy jó tanács:
- Ha a gombóc szétesik a vízben, akkor tegyünk hozzá búzadarát.
- Ha a gombóc túl kemény, túrót tegyünk hozzá.


Tejföllel és fahéjas szőlőcukorral tálaljuk, így a legfinomabb! :)
Jóétvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése