Hugomtól kaptam ezt a receptet, azt mondta nagyon finom, és tényleg az.
Túl kicsi fazékban kezdtem el csinálni ezt a nagy adagot, így főzés közben át kellett váltanom egy nagyobbra. Abban viszont oda égett, szóval kapargathattam a tarhonyát... vissza került a kisebbe. Szereznem kell egy nagyobb jó lábast! :D
Ennek ellenére azért elkészült az ebéd, még jó, hogy időben elkezdtem.
Ja és Barbi, a recept leírásából az elkészítésnél kimaradt a virsli, majd javítsd a füzetedben. ;)
De sebaj, a végén raktam bele; a paprikás krumplinál is úgy szoktam. :)
Hozzávalók:
- 40 dkg tarhonya,
- 4 db virsli,
- 4 közepes krumpli,
- 1 fej v. hagyma,
- 1 tk. pirospaprika,
- só.
Elkészítés:
1. Hagymát apróra, krumplit felkockázni, virslit karikára.
2. Olajban a tarhonyát megpirítjuk.
3. Hagymát megdinszteljük, majd pirospaprikát adunk hozzá a tűzről levéve.
4. Hozzá adjuk a tarhonyát, fél-1 l vízet hozzá öntünk. Sózzuk, lefedjük.
5. Ha felforrt, bele rakjuk a krumplit. Megkevergetve puhára főzzük. (kb. 20-30 perc)
6. Ha a lé elfőtt, öntsünk hozzá még vizet. Majd a legvégén a virslit hozzá adjuk, kb. 5 percig forraljuk, és már kész is, lefedjük, állni hagyjuk egy kicsit, majd fogyasztható.
Jóétvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése