Érdemes idény gyümölcsből készíteni, olcsóbb, de nem utolsó sorban finomabb, egészségesebb, BIO. :D
Még nyár elején szedtünk cseresznyét, amit aztán kimagozva elraktunk, szóval ebből jó sokat raktam bele. Ezen kívül került bele finom körte is, amit Anyósomék földjéről kaptunk. :)
Hozzávalók:
- cukor,
- 1 cs. van. cukor,
- 3 db fahéj,
- 5-6 db szegfűszeg,
- gyümölcsök (2-3 db mindegyikből, megpucolva: alma, körte, barack),
- rum aroma,
- fél citrom leve.
Elkészítés:
1. A lábost félig engedem vízzel, és bele rakom a hozzávalókat. Ezen kívül elkeverem egy pohárban még: frissföl/tejföl fél nagy pohárral, puncs és vanília pudingporokból 1-1 teáskanállal, majd ezt felöntöm egy kis tejjel.
2. A tejfölös keveréket beleöntöm a levesbe, tűzre felrakom főni. Fedőt nem rárakni, mert felhabzik!
Takarékon 10 percig forrjon, és már kész is. Jóétvágyat hozzá!
Most utólag vettem észre, hogy már volt gyümölcsleveses bejegyzés.... csak hát képek nélkül. Most képekkel újra felkerült... sebaj. ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése