A múltkori bejegyzésben említettem az első fogást + kép is volt róla, szóval most megosztom a receptjét is. ;)
Elkészítés + Hozzávalók:
1. Egy nagyobb lábost félig engedek vízzel (kb. 1,5 - 2 l), bele rakok:
- édesítő/cukor ízlés szerint,
- 1 cs. van. cukor,
- 3 kisebb darab fahéj,
- 5-6 db szegfűszeg,
- gyümölcsök (almát megpucolva, 2-3 db mindegyikből, ez lehet: barack, nektarin, szilva, meggy cseresznye, dinnye stb.),
- egy kevés rum aroma,
- fél citrom leve.
2. Elkeverem:
- frissföl-/tejföl-ből fél nagyon pohár,
- puncs és vanília pudingporokból 1-1 teáskanál.
3. Felöntöm tejjel a pudingos tejfölt, elkeverem.
4. Lábosba beleöntöm, tűzre felrakom az egészet.
Fedőt nem rárakni, mert felhabzik!
10. Takarékon 10 percig forralom, és már kész is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése