2012. augusztus 29., szerda

Gyümölcsleves

A múltkori bejegyzésben említettem az első fogást + kép is volt róla, szóval most megosztom a receptjét is. ;)

Elkészítés + Hozzávalók:

1. Egy nagyobb lábost félig engedek vízzel (kb. 1,5 - 2 l), bele rakok:
    - édesítő/cukor ízlés szerint,
    - 1 cs. van. cukor,
    - 3 kisebb darab fahéj,
    - 5-6 db szegfűszeg,
    - gyümölcsök (almát megpucolva, 2-3 db mindegyikből, ez lehet: barack, nektarin, szilva, meggy cseresznye, dinnye stb.),
    - egy kevés rum aroma,
    - fél citrom leve.

2. Elkeverem:
    - frissföl-/tejföl-ből fél nagyon pohár,
    - puncs és vanília pudingporokból 1-1 teáskanál.

3. Felöntöm tejjel a pudingos tejfölt, elkeverem.

4. Lábosba beleöntöm, tűzre felrakom az egészet.
    Fedőt nem rárakni, mert felhabzik!

10. Takarékon 10 percig forralom, és már kész is.
      Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése