2012. augusztus 30., csütörtök
Életem Első Zöldborsófőzeléke
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó,
- 3 ek. olaj / 4 dkg zsír,
- 2 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- zöldpetrezselyem,
- só.
Elkészítés:
1. A zöldborsót zsiradékon/olajon fedő alatt puhára pároljuk.
2. Megszórjuk vagdalt / szárított petrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb egy kis vízzel (kb 1 dl), azután tejjel felengedjük és 3-4 percig főzzük, és már kész is.
Igazán egyszerű elkészíteni, és laktatóbb, ha még sütünk hozzá tükörtojást vagy virslit.
Szerintem ezt nem is nagyon lehet elrontani, annyira könnyű és gyors.
Szóval akinek nem nagyon van kedve és ideje főzőcskézni, annak is ajánlom a zöldborsófőzeléket.
Én eddig azért nem készítettem, mert a kedvencem a zöldborsó leves, és ha volt itthon borsóm, mindig azt készítettem. :)
De igazán örülök, hogy mostmár ezt is elkészítettem. ;)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése