2012. augusztus 30., csütörtök

Életem Első Zöldborsófőzeléke



Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó,
- 3 ek. olaj / 4 dkg zsír,
- 2 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- zöldpetrezselyem,
- só.



Elkészítés:
1. A zöldborsót zsiradékon/olajon fedő alatt puhára pároljuk.
2. Megszórjuk vagdalt / szárított petrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb egy kis vízzel (kb 1 dl), azután tejjel felengedjük és 3-4 percig főzzük, és már kész is.

Igazán egyszerű elkészíteni, és laktatóbb, ha még sütünk hozzá tükörtojást vagy virslit.
Szerintem ezt nem is nagyon lehet elrontani, annyira könnyű és gyors.
Szóval akinek nem nagyon van kedve és ideje főzőcskézni, annak is ajánlom a zöldborsófőzeléket.
Én eddig azért nem készítettem, mert a kedvencem a zöldborsó leves, és ha volt itthon borsóm, mindig azt készítettem. :)
De igazán örülök, hogy mostmár ezt is elkészítettem. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése