2012. június 12., kedd

Cseresznyés sütemény

Végre eljött a cseresznye szezon is, és így elkészíthettem életem első cseresznyés süteményét.

Hozzávalók:
- 200 g vaj/margarin
- 200 g porcukor (én csak 100 g-ot raktam bele)
- 4 tojás
- 1 cs. van. cukor
- 200 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1/2 kk. só
- citroma aroma
- 500 g cseresznye

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
2. Cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk.
3. Margarint, cukrot habosra keverjük, egymás után hozzáadjuk a tojásokat.
4. Vaníliás cukrot, citrom aromát adunk hozzá.
5. Majd a lisztet, sütőport, sót hozzá dolgozzuk.
6. A tésztát egyenletes vastagságban a tepsibe simítjuk, rátesszük a cseresznyéket.
7. A sütő középső rácsán kb. 40-45 percig sütjük. ( bár nálam elég volt 25 perc is)


A tésztáját lágyabbnak gondoltam, szóval következőleg egy másik recept alapján fogom elkészíteni, de ez is finom lett. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése