Elnézést, hogy ilyen régen írtam. Nem fogok mentegetőzni, de akárhányszor gondoltam a blogra, hogy már írnom kéne, sose volt annyira kedvem hozzá, hogy neki is fogjak. Viszont most jött el az a pillanat. :)
Sok mindent főztem azóta:
levesek: borsóleves, tejfölös burgonya leves, kukorica leves, húsleves, karalábé leves, paradicsom leves, frankfurti leves, karfiol leves ...
2. fogások: mákos rakott tészta, tarhonya tejszínes szójával és kukoricával, baconos csirke tepsis krumplival, paprikás krumpli, tejberizs, resztelt máj friss kenyérrel, sajtos-sonkás csőtészta, rántott hús és cukkini rizzsel, csirkepaprikás nokedlival, sajtos-tejfölös tészta ...
Szóval sorolhatnám még. :)
Fényképet sajnos nem nagyon készítettem... 1 kivételével:
tejfölös burgonyaleves, sajtos-sonkás csőtészta
Íme:
Tejfölös burgonya leves:
Hozzávalók: - 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 ek. olaj
- pirospaprika
- 3-4 burgonya
- só
- liszt
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- petrezselyem
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk, olajban fedő alatt puhára pároljuk.
- Levéve a tűzről belerakjuk a pirospaprikát, felvágott burgonyát.
- 2-3 percig főzzük, majd 1 liter hideg vízzel felengedjük, megsózzuk.
- Forrás után takarékon 10-15 percig főzzük.
- A lisztet a tejjel (hideg) csomómentesre keverjük, és ha a krumpli megpuhult, bele rakjuk.
- 2-3 percig takarékon főzzük, majd a tejfölt hozzá adjuk.
- Végül petrezselymet (legjobb a friss!!!) rászórjuk, elzárjuk, lefedjük. Jóétvágyat hozzá! :)
Sajtos-sonkás csőtészta:
Hozzávalók: - fél kg tészta (nem muszály csőtészta)
- 1 nagy tejföl
- sonka
Elkészítés:
- Tejfölt elkeverem a kockákra vágott sonkával.
- Olajos-sós vízben kifőzött tésztát hozzákeverem.
- Forró sütőben közepes lángon fél óra alatt megsütöm. Jóétvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése