2012. szeptember 26., szerda

Oxfordi húspogácsa

Ismét valamilyen új receptet szerettem volna elkészíteni, így hát keresgéltem az internetes főzős-sütögetős honlapokon (mindmegette, no salty). Az utóbbi honlapon különböző csoportosítások alapján lehet keresgélni, amit szerintem nagyon ötletes! :) Pl.: 100 legújabb recept, ezt főzitek ma, top receptek stb. Én a legtöbb ember "online szakácskönyvében" szereplő receptek között bukkantak erre a finomságra.

Igazán finomra sikeredett, készítettem hozzá krumplipürét és uborka salátát, hogy teljes legyen az élevezet.
Ezen kívül természetesen szárnyas darált hússal dolgoztam, mivel a disznót kevésbé kedvelem. Máskor szerintem egy kis szóját is fogok belerakni, hogy kicsit egészségesebb, na meg ízletesebb legyen. ;)

Ugyebár 4 főre szól a recept, mi 2-en vagyunk, de mivel kétszeri adagot szerettem volna, ezért ugyanennyit készítettem.

10 gombócot ír a recept, nekem 17 db lett, nem akartam túl nagyokat, hogy nehogy nyersek maradjanak. Így viszont lettek bacon nélküliek is, de azok is elfogytak. :)

Hozzávalók: (4 főre)
- 60 dkg darált hús,
- 20 dkg főtt krumpli,
- 1 közepes fej v. hagyma,
- 1 tojás,
- 1 tk. só,
- 2 kk. őrölt bors,
- 10 szelet füstölt bacon,
- 3 ek. olaj.

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
2. A vöröshagymát lereszeljük, 1 ek. olajon üvegesre dinszteljük.
3. A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
4. 10 db gombócot készítünk, majd baconbe göngyöljük őket.
5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat.
6. 220 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
7. Krumplipürével és valamilyen savanyúsággal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése