2012. szeptember 21., péntek

Csöröge fánk

"A jó csöröge ropog és morzsállik! :) Porcukorral vagy lekvárral a legfiomabb desszertek egyike!"

www.mindmegette.hu
Milyen igaz! :)
Ebből a mennyiségből jókora adag sül ki, de ha sokan vagytok, vagy van köztetek egy "bélpoklos", akkor el fog fogyni. :D

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- fél cs. sütőpor,
- 2 dl tejföl,
- 1 tojás,
- 1 ek. cukor,
- 5 dkg olvasztott margarin,
- csipet só,
- olaj.



Elkészítése:
1. Összegyúrom, ha szükséges tejet rakok bele (keményebb tészta kell).
2. Kinyújtom 3-4 mm-re, derelye vágóval vagy éles késsel kockákra vágom.
3. Forró olajban kisütöm.
A hangsúly a FORRÓN van. Többször elhibáztam már ezzel, és nem nőttek meg a fánkok. Éppen azt szeretem benne, hogy a belsejébe tudom tölteni a lekvárt. :)

Jóétvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése