2012. szeptember 20., csütörtök

Borsóleves

Ez az én kedvenc levesem. A legfinomabb nyilván frissen szedett és kifejtett zöldborsóból, de a boltban kapható fagyasztott zsenge zöldborsó is egész jó. :) De szerencsére Anyósomnak köszönhetően nyaranta BIO borsóból szoktam enni, de még mostanában is (későbbi időkre is rakott el a fagyasztóba). :)

Hozzávalók:
- 1 fakanálnyi liszt,
- olaj,
- ételízesítő,
- paprika, paradicsom,
- répa,
- petrezselyem,
- 1 tk. pirospaprika,
- tészta
- borsó (egy pohárnyi, vagy ki, amennyivel szereti).


Elkészítése:

Mirelitből:
1. A lisztet az olajon világos barnára pirítom. Tűzről levéve hozzá keverem a pirospaprikát.
2. Fölengedem 2-3 ujjnyi hideg vízzel.
3. Beleöntöm a zöldséget, felöntöm meleg vízzel, mindent bele rakok.
4. Forrástól főzöm 10-15 percig, majd a tésztát bele rakom. Legvégén megszórom petrezselyemmel.

Frissből:
1. Víz, olaj, zöldség - párolás.
2. Ha puha - rá liszt, pirospaprika, hideg víz.
Majd az előzőnél a 4. pont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése