2012. november 5., hétfő

Csirkemell vagy comb mérő módra

Rokonról rokonra száll ez a recept, ugyanis én ezt a Mamámtól kaptam, ő meg a testvérétől, ő meg... és így tovább. :)

Hozzávalók:
- csirkemell vagy comb,
- 1 dl tejföl,
- 5-10 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 tk. mustár,
- paprika,
- só,
- bors.

Elkészítés:
1. Húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Szalonnát kockákra vágom, kisütöm.
3. Paprikát, vörös- és fokhagymát apró darabokra vágom. Hozzá rakom a tejfölt, mustárt, borsot, sót.



4. A húst a szalonna zsírban kisütöm.
5. Tűzálló tálat kikenem a maradék szalonna zsírral, majd összeállítom az egészet:
Hús megy alulra, majd rá a paprikás krém majd a kisütött szalonna.

6. Lefedem, előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm.
7. Majd még fedő nélkül pirítom 10-15 percig.
Majd tálalom bármilyen nekünk tetsző körettel.
Jó étvágyat! :)
FONTOS! Figyeljünk arra, hogy az alapanyagokat jó helyről szerezzük be. 
A szalonna ne legyen túl zsíros. Ha lehet háztól szerezzük be, amikor disznóvágás van. Pl.: Márianosztra :)
A húst érdemes piacról beszerezni, ugyanis ott friss és szép. Pl.: Bosnyák téri piac ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése