2012. október 29., hétfő

Zellerkrémleves

Szeretem a krémleveseket, mégsem szoktam gyakran készíteni. Horváth Ilona Szakácskönyvét vettem a kezembe, abban találtam ezt a receptet. Következőleg szerintem a fokhagymakrémleves kerül terítékre. ;)

Hozzávalók:
- 20 dkg zeller,
- 2 ek. olaj vagy 3 dkg zsír,
- 3 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 1 dl tejföl,
- só.

Elkészítése:
1. A megtisztított zellert lapos szeletekre vágjuk, forró zsiradékban fedő alatt, megsózva, kevés vízzel puhára pároljuk.
2. 3 dkg liszttel behintjük és vízzel felengedjük.
3. Ha már egyszer jól felforrt, szitán az egészet áttörjük vagy leturmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, egy csésze tejjel s a még szükséges vízzel felforraljuk.
4. Kifőtt levestésztával vagy pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk, majd megtejfölözhetjük.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése