Ma megpróbálkoztam a sajtos pereccel, és örömömre elég jól sikerültek, egyetlen hibájuk (ha ez nevezhető annak), hogy a perec lyukai nem látszanak a sok sajttól. :D (szerintem ez vehető előnynek is :))
Először összegyúrtam a tésztáját, ami nagyon jól összeállt. Fél órát fóliába csavarva pihentettem a hűtőben, utána kis hurkákat sodorva pereceket formáltam. Íme a készítésről egy kép:
Majd süttőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem a pereckéket, lekentem tojással és rászórtam a füstölt és trappista sajt keverékét, amit nem sajnáltam!
15 perc alatt aranybarnára sültek, és hát az ízük: nagyon finom, az állaguk: omlós:
Akit érdekelnek a hozzávalók, szóljon és leírom. ;)
Örülök, hogy jól sikerült ez a sós sütemény, mivel mostanában volt egy pár kudarcom: karácsonykor a bejglimnek szörnyű íze volt (de nem az én hibámból, mivel valamelyik hozzávalóval gond lehetett), a mai krumplifőzeléket meg sajnos elsóztam. De azt gondolom, hogy az ember tanul a hibáiból.
Holnapra még nincs tervem, de lehet, hogy most valamilyen édes süteményt fogok elkészíteni, mivel most pár napra visszatekintve a sósak állnak nyerésre (túrós táska, sós stangli, sajtos perec).
Ha már így szóba hoztam a tegnapi tevékenykedésemet, rakok is fel róluk képet:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése